Kaupallinen yhteistyö @Putinki) Nyt viimeistään on koittanut se hetki kun kausivalot saa kaivaa kaapeista ja niitä on ostettava ehkä muutamat lisääkin. Lisäilen kotona valojen määrää pitkin syksyä ja ne saavat tuoda piristystä vielä pitkään joulun jälkeen. Ulkona valot ovat kauneimmillaan ihan sellaisenaan, mutta sisätiloissa valoja voi ehostaa monin tavoin sopimaan sisustukseen. Kuvioidut paperit ovat helpoin tapa tuoda valoihin persoonallista ilmettä. Sain Putingista käyttööni uusia Paper Poetry-kuviopapereita. Lehtiöitä on kolme erilaista, joista jokaisessa on sekä 120g papereita, että 270g kartonkeja. Tässä siis monipuolinen hankinta paperiaskartelun ystävälle. Origami tarkoittaa japanilaista paperintaittelua ja sen tuloksena syntynyttä paperiesinettä. Origamipaperille ei varsinaisesti ole mitään vaatimuksia, mutta taittelua ei kannata kokeilla liian ohuella ja hauraalla paperilla, eikä toisaalta myöskään liian paksulla ja helposti lohkeavalla paperilla. Paras paperin paksuus asettunee 70g ja 120g välille. Olen vuosia sitten suorittanut origamikurssin japanilaisen opettajan ohjauksessa, ja sieltä on jäänyt rakkaus paperintaitteluun. Taittelun lopputulos hämmästyttää joka kerta. Miten pelkästä paperipalasta voi saada syntymään niin upeita kolmiulotteisia muotoja? Timantti on klassinen muoto ja origamissa sen kulmikkuus korostuu upeasti. Kyseessä ei missään nimessä ole se helpoin taiteltava, mutta etenemällä rauhallisesti vaiheesta toiseen, aloittelijakin onnistuu. Valitsin omiin origamitimantteihini papereita sekä Paper Poetry-Hygge Plants, että Paper Poetry-Wonderland lehtiöistä. Timantit voi toki taitella yksivärisestäkin paperista, mutta erilaisia kuvioita rohkeasti yhdistäen lopputulos on monesti yllättävänkin hauska. Timantin taittelu vaatii tarkkuutta ja malttia, joten suosittelenkin harjoittelemaan muutaman kerran ihan tavallisella paperilla. Origami on ns. millimetrihommaa. Taitokset eivät voi olla vähän sinnepäin, vaan niiden täytyy olla tarkkoja ja teräviä. Valmistelutaitokset Origamitimantti Timantin valmistaminen saattaa vaikuttaa työläältä, mutta kun olet oivaltanut kaikkien taitosten idean, syntyy timantteja nopeasti. Kokeilemalla keksit itsellesi parhaat työtavat eri vaiheisiin. Uskallan luvata että lopputulos palkitsee kärsivällisen taittelijan.
Origamitimantteja voi valojohtoon sitoa myös vain koristeiksi, ja jättää valot kokonaan timanttien ulkopuolelle valaisemaan kotia sekä itse timantteja. Jos teet näin, timantin yläosan kärjestä on hyvä pujottaa langat/nauhat ennen osien yhteen liimaamista. Näillä nauhoilla voit sitten solmia timantin valojohtoon roikkumaan. Minä kokeilin kumpaakin vaihtoehtoa ja totesin omien valojeni olevan sen verran himmeät, että ne valaisevat kauniimmin silloin kun ne ovat timantin ulkopuolella. Kuvissa näet miltä ne näyttävät kun ne ovat timantin sisällä. Origamitimanteista saat myös ihania joulukuusen koristeita, tai kokeile ripustaa niitä roikkumaan ryhmään eri korkeuksille mobilen tavoin. Taittelemisiin. -Susanna- (Kaupallinen yhteistyö @ Putinki )
0 Comments
Leave a Reply. |
Kirjoittaja:Paperitaivas-blogia kirjoittaa Susanna Blom, ylimmistä ylin paperifani sekä intohimoinen käsintekijä. metsän ääniä neulontahetkiisi:Blogiarkisto
October 2020
Kategoriat
All
Seuraathan paperitaivasta:Meren ääniä askarteluhetkiisi:Yhteistyössä:Hengitä: |